EHV begint met gratis Walking Hockey voor 55-plussers op de woensdag.
EHV begint met gratis Walking Hockey voor 55-plussers op de woensdag. Foto:

EHV begint met Walking Hockey

EHV is de eerste hockeyclub in het oosten van het land die met Walking Hockey begint. Dat zegt bestuurslid Martijn Wildeboer. De aftrap is op woensdagochtend 20 oktober. 

Enschede - Iedere woensdag kunnen 55-plussers aanschuiven bij OldStars Walking Hockey. “Enerzijds mikken we op mensen die vroeger gehockeyd hebben, maar we steken ook in op organisaties die het leuk vinden om het als vorm van bewegen op te pakken. Om op een rustige manier kennis te maken met hockey'', zegt Martijn Wildeboer.
De clinics zijn dus ook bedoeld voor voor geïnteresseerden met weinig of geen hockeyervaring.

Het initiatief komt van Wildeboer. “Tim de Wit, een oud-keeper van EHV die samenwerkt met Bovelander & Bovelander, heeft me benaderd met de vraag of Walking Hockey ook niet iets was voor EHV. Elders in het land is er veel animo voor. De eerste reacties zijn positief. Veel instanties hebben interesse. We moeten nu hockeyers zien te werven.’’

De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Peter Bonder wordt een soort van ambassadeur, meldt Wildeboer. "Peter gaat het Walking Hockey promoten. We hopen dat er wat uitkomt. Elke week even hockeyen is de insteek. In eerste instantie tot 1 december, dan is het winterstop en dan beginnen we weer op 1 maart.''

Bij Walking Hockey is het fysieke aspect belangrijk én het sociale. "Op walking niveau met bal en stick aan de slag gaan. Het is niet gebonden aan EHV.'' Walking Hockey wordt mede aangeboden dankzij het Ouderenfonds. Deelname is gratis. Aanmelden via martijn.wildeboer@ehv-enschede.nl.


'een bitje en scheen-beschermers zijn niet nodig'
Afbeelding