'Uitgaven en inkomsten zijn in evenwicht gebracht'

(vervolg van voorpagina)
Enschede - De gemeenteraad debatteert over de gemeentebegroting 2022-2025 op dinsdag 2 november tijdens de stedelijke commissie.
Met de aangevulde reserves slaagt de gemeente erin om structureel de uitgaven en inkomsten in evenwicht te brengen, stelt wethouder June Nods. “Dit betekent dat voor de sluitende meerjarenbegroting geen extra bezuinigingen nodig zijn. Bovendien geeft het college met de extra miljoeneninvestering nu een flinke impuls aan onze stad. Dat verdient onze stad ook.”

De gemeente profiteert van de sterke groei van de werkgelegenheid. “Het college wil zoveel mogelijk inwoners mee laten doen op de arbeidsmarkt. Door de flinke groei van het aantal banen bij bestaande en nieuwe ondernemingen, is er volop werk. Vooral het Kennispark Twente is een banenmotor voor de regio. Dankzij de innovatiekracht van Universiteit Twente en de synergie met ondernemers op het Kennispark Twente blijft de vraag naar nieuwe medewerkers bij Enschedese ondernemingen onverminderd groot.''

Bij de behandeling van de zomernota heeft de gemeenteraad een aantal voorstellen aangenomen om extra geld uit te trekken voor kansengelijkheid, speeltuinen, de openbare ruimte, het beheer en onderhoud van het Volkspark en de bestrijding van de eikenprocessierups. In de begroting zijn deze voorstellen verwerkt.