Extra investering van 25 miljoen

Het college van B en W heeft de gemeentebegroting 2022-2025 vastgesteld. Er wordt voor 25,7 miljoen euro extra geïnvesteerd.

Enschede - In de begroting wordt ruimte gemaakt om de komende vier jaar extra te investeren in een groene, sociale, leefbare en veilige stad. "We kunnen meer doen voor alle inwoners. Ook is hiermee een gezonde financiële basis gecreëerd voor het nieuwe gemeentebestuur in 2022'', stelt wethouder June Nods van financiën.
Het college heeft de afgelopen jaren een spaarzaam financieel beleid gevoerd, waardoor de reserves van de gemeente weer zijn aangevuld. Enschede kan daardoor nu 25,7 miljoen euro investeren in grote projecten in de stad gericht op versnelling van woningbouw, meer banen, meer groen in de stad en versterking van de wijken. Daarnaast trekt het college extra geld uit voor kansengelijkheid. In de begroting is ook financiering geregeld voor de uitvoering van diverse grote projecten zoals Centrumkwadraat, Eschmarkerveld, Leuriks, Cromhoff, De Kop, Kennispark Twente en de realisatie van multifunctionele sportaccommodaties. Zie pagina 23.