Eric Bosgraaf komt naar Enschede. (Foto: Yatho)
Eric Bosgraaf komt naar Enschede. (Foto: Yatho) Foto: Yatho - Photography and Music

Fluitist Erik Bosgraaf en Phion gaan op tournee

Enschede - Van 8 tot en met 15 oktober spelen blokfluit-virtuoos Erik Bosgraaf en een 25-koppig ensemble van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel de mooiste concerten van Bach, Telemann en Vivaldi.
In Enschede treden Bosgraaf en zijn ensemble op in het Muziekcentrum, op 12 oktober om 20.00 uur. Kaarten kosten 25 euro.
Het wordt een prachtig samengestelde selectie werken uit de achttiende eeuw, waarbij zelfs de sopranino, de allerkleinste blokfluit, zich laat horen. Met dirigent en vioolsolist Bojan Cicic, Peter Verduyn Lunel op fluit en Alessandro Pianu op klavecimbel. Een fluitconcert om ten volle van te genieten, in Rijssen, Arnhem, Enschede, Hengelo en Zutphen.

Wie ‘blokfluit' zegt, zegt onmiddellijk 'Erik Bosgraaf', één van 's werelds beste blokfluitisten. Verslingerd is hij aan zijn instrument: ‘voor mij is de blokfluit de puurste vorm van expressie.' Hij kan er bijna alles mee spelen: oude muziek, moderne muziek, filmmuziek, jazz, te veel om op te noemen.
Hij behoort tot de meest virtuoze blokfluitisten van onze tijd en kreeg in 2011 zelfs de fel begeerde Nederlandse Muziekprijs. Met een ensemble van 25 Phion musici speelt Erik Bosgraaf een prachtig samengestelde selectie werken uit de achttiende eeuw.
Meer info: www.phion.nl.