Afbeelding
Foto:

Coming-Out!

Enschede - Van 5 tot en met 11 oktober staat Enschede in het teken van de Regenboogdagen. Dit jaar met het thema: ‘Twente houdt van jou'. Op maandag 11 oktober is de internationale Coming-Out-Dag. Op een groot aantal locaties in de stad, waaronder het stadhuis, wordt die dag de regenboogvlag gehesen. Ook is er een regenboogontbijt in het Stadhuis en krijgt het Saxion een regenboogpad.

Valtraining

Enschede - Sportaal begint met valtrainingen voor ouderen. Opgave via www.sportaal.nl/fitenstabiel.


"Bij de valtraining gaat men in groepsverband gezellig samen bewegen. Hierdoor krijg je meer kracht en een beter evenwicht. Het programma duurt 10 weken en start eind oktober. Geïnteresseerden kunnen (gratis) de eerste stap naar een stabieler leven zetten door een afspraak te maken met de Beweegmakelaar. 


of door op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur te bellen naar 053 - 48 88 902.

Meer bewegen, valt nooit verkeerd

Elke 5 minuten belandt in Nederland een 65-plusser op de Spoedeisende hulp na een valongeval. Cijfers die er niet om liegen en daarbij kan een val bij senioren veel leed veroorzaken. Daarom zijn Menzis, gemeente Enschede en Sportaal een samenwerking aangegaan om het aantal valincidenten te verminderen en bewegen voor senioren te stimuleren.

Ouderen kunnen zelf de eerste stap zetten om het risico op een val te verlagen. Door meer te bewegen train je balans en spierkracht, maar denk ook aan het veiliger maken van je woning.

Kortom stilzitten is geen optie, want senioren wonen steeds langer zelfstandig en worden ouder. Ook op hogere leeftijd is het belangrijk om gezond én in beweging te blijven. Senioren die open staan voor een training kunnen vrijblijvend contact opnemen met de Beweegmakelaar van Sportaal. De Beweegmakelaar toetst de situatie en stelt een persoonlijk plan op. Is er bijvoorbeeld sprake van gebrek aan beweging, valhistorie of valangst?

Echter is voorkomen beter dan verhelpen dus wordt er ook gekeken naar de leefomgeving. Hoe herken je valgevaarlijke situaties en voorkom je dat je minder stevig op je benen staat.

Een oplossing kan zijn door regelmatig te bewegen. Dit kan bij reguliere sport- en beweegaanbieders binnen de gemeente, maar senioren kunnen ook door verwezen worden naar een fysiotherapeut voor valtraining.


28 september 2021

---------------------------------

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: voor vragen of nadere informatie over Valpreventie kun je contact opnemen met Maaike van Dartel (Coördinator Gezonde Leefstijl en Bewegen), m.vandartel@sportaal.nl of 06 – 430 389 32

Over Sportaal

Wij stimuleren mensen om samen te sporten en te bewegen. Dat doen we door sportactiviteiten te organiseren, voor veilige en schone sportaccommodaties te zorgen en sporten voor iedereen bereikbaar te maken. Wij zijn Sportaal, wij willen samen sportief scoren. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl.