Mensje van Keulen komt met Uitgelezen Verhalen in het Vestzak.
Mensje van Keulen komt met Uitgelezen Verhalen in het Vestzak.

Mensje van Keulen brengt Uitgelezen Verhalen

Algemeen

Een ultieme literaire theaterbeleving met Mensje van Keulen en Han Römer. Dat moet het woensdag 13 oktober worden met de 28ste editie van de voorstelling Uitgelezen Verhalen in het Vestzaktheater.

Enschede - Schrijfster Mensje van Keulen en acteur Han Römer zijn te gast in het Vestzaktheater. De verhalen die zij voorlezen en voordragen cirkelen rond het thema ‘De loop der dingen’: niet-levende objecten spelen een belangrijke rol in de vertellingen. Ze zijn geschreven door onder andere Maarten Biesheuvel, Vladimir Nabokov, Hanna Bervoets en uiteraard Mensje van Keulen. 

Van Keulen wordt geïnterviewd door Lyanne Ederveen, bijna afgestudeerd journalist van de Hogeschool Windesheim. Naast topacteur Römer treedt ook vierdejaars student-acteur van ArtEZ Toneelschool Sam van Hulst op. Ter afwisseling klink muziek van het ArtEZ Conservatorium: Elsa Steixner en pianist Julian Bazzanella. 

Mensje van Keulen debuteerde in 1972 met de roman Bleekers Zomer. In datzelfde jaar verscheen haar eerste verhalenbundel Allemaal tranen. In 2021 ontving zij de JMA Biesheuvelprijs voor de bundel Ik moet u echt iets zeggen. Han Römer is acteur en regisseur. Hij speelde in een groot aantal tv-series, zoals Citroentje met suiker.

Uitgelezen Verhalen is een samenwerkingsvorm van Bibliotheek Enschede, het Vestzaktheater en Boekhandel Broekhuis. Kaarten voor deze voorstelling zijn te koop via de website van het Vestzaktheater, voor 15 euro.

============================================================================= 

Voor de redactie: 

Bijgaand beeld is rechtenvrij te gebruiken. Graag bij de foto van Mensje van Keulen de rechten van de fotograaf vermelden: ©Annaleen Louwes. Voor meer informatie of verzoeken voor interviews kunt u terecht bij Dorine Holman op 0653 65 01 99 of via dorine@dorineholman.nl.