Het regende prijzxen voor Dansschool Focus
Het regende prijzxen voor Dansschool Focus Foto:

Kort nieuws

Zumba!

Enschede - "Zumba is genieten, lol maken, dansen en aan je lichaam werken op hetzelfde moment.'' Dat zegt Priscilla Ye van Dance Passion. "Het accent ligt op het bewegen op vrolijke muziek met gebruik van het hele lichaam. De danspasjes zijn niet moeilijk en men kan op eigen niveau mee doen. Zumba verbetert je conditie, verstevigt je spieren en helpen bij afslanken. Het is vooral erg leuk om te doen. Maak in oktober kennis met Zumba van Dance Passion in vier lessen.''
Kosten: 25 euro. Informatie: www.zumbalessen.nl of 06-30965599.

Dansers Focus

Enschede - De Enschedese dansschool Focus heeft bij het NK dans van Check it Art in Nunspeet meerdere prijzen gehaald. Derde plaatsen waren er voor Focus Minis Show, Focus Junior Modern en Focus Junior Show.
Focus Elite Show haalde een tweede plaats en Focus Elite Modern werd eerste. "Ook solodansers uit deze teams behaalden de top 3, waarvan Emma Manten er met de eerste plaats vandoor ging'', aldus Francesco Bekkema, eigenaar, docent, regisseur en choreograaf van Focus.

Tram

Enschede - De Museumfabriek houdt op vrijdag 1 oktober, zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur een tentoonstelling over de eerste tram die in 1908 door Enschede reed. "De Historische Sociëteit Enschede-Lonneker droomt ervan deze tram nieuw leven in te blazen'', aldus Jan Astrego. Toegang gratis.

Stembevrijding

Lonneker - Anneke Elfrink houdt op woensdag 27 oktober een workshop Stembevrijding. "Stembevrijding gaat over zakken in je lijf, voelen wat er in je leeft en daar uiting aan geven door middel van klank en soms woorden. Het herstelt het contact met jezelf (en daardoor met de ander). Na een sessie stembevrijding is je hart waarschijnlijk meer geopend. Hierdoor is de kans groot dat je je blijer en vrijer voelt en en je meer vanuit flow en vreugde gaat leven.'' Van 10.00 tot 11.30 uur aan de Spölminkkamp 45. Opgave via Annekestembevrijding@gmail.com of 06 10670954.

Zonnebloem

Enschede - Jeroen van der Velde (35) heeft dit jaar een zonnebloem gekweekt van maar liefst 6,64 meter hoog. Het is de hoogste zonnebloem die hij tot nu toe heeft gekweekt sinds 1996. Het is zijn doel om de hoogste van Nederland te kweken. Het record van 7,76 meter te Oirschot staat al 35 jaar.



Kort