Discussie LGBTIQ+

Enschede - In het kader van de Rainbow Week 2021 is er op dinsdag 5 oktober vanaf 16.30 uur op de Universiteit Twente een discussie over/met de LGBTIQ+ gemeenschap. 

Lotte ten Vaarwerk van de gemeente houdt een inleiding over het diversiteitsbeleid. Sterre Mkatini (UT) vertelt wat de UT allemaal doet om de LGBTIQ+ gemeenschap zich veilig en thuis te laten voelen op de UT-campus. Na de inleidingen is er een informele sessie waarbij iedereen zijn/haar ervaringen kan delen. Dit programma wordt georganiseerd door Th!nk with pride, Exaltio en het Studium Generale van de UT en is in het Engels.

Laaggeletterd

Enschede - Pakhuis Oost en de Bibliotheek Enschede houden twee bijeenkomsten over laaggeletterdheid en wel op de woensdagen 13 en 27 oktober,, telkens om 20.00 uur in de Bibliotheek Enschede. "Eén op de vier inwoners van Enschede heeft moeite met lezen en schrijven. Niet alleen ouderen maar ook jongeren. Dat zorgt voor veel problemen en mogelijke achterstanden op vele gebieden. Het probleem bestaat al tientallen jaren en het lijkt maar niet kleiner te worden. Is het gevoerde beleid op dat gebied dan niet juist?'', aldus André Hudepohl. Opgave via www.pakhuis-oost.nl.