'Fietscursus' voor 60-plussers

'Het Nieuwe Fitsen'. Zo heet de nieuwe workshop die Veilig Verkeer Nederland (VVN) in samenwerking met de gemeente gaat geven aan Enschedeërs in de leeftijd van 60+.

Enschede - In de gratis workshop ‘Het Nieuwe Fietsen' delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen. ''Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder. Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen'', aldus VVN.
De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Enschede en vindt plaats op donderdag 23 september van 9.30 tot 12.00 uur in Speeltuinvereniging Bruggert, aan de P. de Moulijnstraat 20. "Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en en hoe deelnemers daar iets aan kunnen doen'', aldus VVN.

Aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of steunpuntoost@vvn.nl.