Anna Kasprzycka bespeelt binnenkort het StadsCarillon Enschede.
Anna Kasprzycka bespeelt binnenkort het StadsCarillon Enschede.

Anna bespeelt het StadsCarillon

Vervolg voorpagina

Voor het concert op het StadsCarillon Enschede van Anna Kasprzycka stelt de St. Jacobuskerk haar tuin open voor luisteraars die in alle rust naar dit concert willen luisteren. Er zijn zo'n 25 zitplaatsen beschikbaar. Via de houten poort tussen pastorie en Jacobuskerk komt men in de tuin. Na afloop is het mogelijk om hier de beiaardier te ontmoeten. Het concert op 1 augustus begint om 13.00 uur en duurt een uur.

Anna werkt als beiaardier samen met de stad Gdansk en de Parrochialkirche in Berlijn. ''Ze staat bekend om het uitvoeren van wereldpremières van muziek van hedendaagse Poolse componisten. Ze is ook actief in het aantrekken van nieuw publiek met mobiele beiaarduitvoeringen variërend van hedendaagse muziek, via tango tot kindvriendelijke evenementen met circus en poppentheater'', zo laat een woordvoerder weten. ''Ze concerteerde in Polen, Litouwen, Duitsland, België, Nederland, Denemarken, Ierland, Groot-Brittannië, Frankrijk, de Verenigde Staten, Israël, Spanje, Oekraïne en Rusland en heeft opnames gemaakt voor televisie en cd's.''




Anna studeerde beiaard in Polen en in België, met aanvullende studie in Leuven, Amersfoort en Middelburg en behaalde in 2014 als eerste Poolse beiaardier haar diploma summa cum laude aan de Koninklijke Beiaardschool Jef Denyn in Mechelen.In 2014 won Anna de tweede prijs in een beiaard concours in Saint-Amand-les-Eaux (Frankrijk), en in 2013 de derde prijs tijdens het Internationale Quatre-mains Beiaardconcours in Zwolle. Ze ontving een Erasmus / Socrates-beurs en culturele beurzen van de burgemeester van Gdansk en het Adam Mickiewicz Instituut. In 2017 was ze Carillon Fellow bij Bok Tower Gardens, Florida, waar ze onderzoek deed naar de eerste Poolse composities voor beiaard, geschreven door Jerzy Bojanowski. Sinds 2013 is Anna hoofdredacteur van Carillon News, het tijdschrift van de Polish Carillon Society.

Ook haar activiteiten als geluidstechnicus zijn veelomvattend, met als voornaamste interesses: (hedendaagse) klassieke muziek, veldopnames en sounddesign.