Twaalf nieuwe woningen

Enschede - Woningcorporatie Domijn en ontwikkelaar en bouwer Trebbe hebben plannen gepresenteerd voor twaalf portiekwoningen aan de Wicher Nijkampstraat in de wijk Stevenfenne. De duurzame woningen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens. 

Dirk Roskam, projectleider Vastgoed bij Domijn: "We zien de behoefte aan huizen voor één- of tweepersoonshuishoudens toenemen. Deze appartementen zijn daarom een goede aanvulling op ons aanbod.” 

Er komen acht portiekwoningen met een oppervlakte van 42 vierkante meter en vier 4 met een oppervlakte van 49 vierkante meter. Alle woningen krijgen één slaapkamer, een woonkamer met keuken en een separate badkamer.

De woningen zijn duurzaam, door onder meer optimale isolatie, onderhoudsarme materialen, zonnepanelen en een elektrische warmtepomp. ''Dat betekent lage energielasten en een hoog wooncomfort voor de toekomstige bewoners.''


De twaalf portiekwoningen worden industrieel gebouwd door Trebbe en zijn ontworpen door Peters en Lammerink architecten. Het ontwerp is geïnspireerd op de architectuurstijl van de jaren vijftig. ''Hierdoor sluiten de woningen goed aan op de bestaande omgeving.''