Afbeelding
Foto:

Niro, het succesmodel van Kia

Voor Kia was 2020 al een recordjaar en in juni was Kia het bestverkochte automerk van Nederland. Een belangrijke rol in het behalen van deze successen ligt bij de brede line-up van geëlektrificeerde modellen. Van de tot nu toe verkochte Kia-modellen was 36 procent een EV, Hybrid of Plug-in Hybrid.

De volledig elektrische Niro heeft een flinke bijdrage geleverd aan dit succes. Niet vreemd, de e-Niro heeft een gunstige prijs/prestatieverhouding, heeft een complete uitrusting, is ruim en het rijbereik is tot 455 kilometer. Inmiddels is een derde van alle in Nederland rijdende Niro’s volledig elektrisch.

Nieuwe Edition
Kia brengt nu een nieuwe variant van de e-Niro op de markt: Edition. Deze is gebaseerd op de DynamicLine maar heeft als extra's onder andere Privacy Glass, verwarmbaar stuurwiel en verwarmbare voorstoelen. Verder biedt de Edition een full map 10,25” navigatiesysteem met UVO Connect en Kia Live Services, Apple Carplay & Android Auto, adaptieve cruise control, parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera. De nieuwe Kia e-Niro Edition is leverbaar met een accu van 39.2 kWh en een vermogen van 136 pk of 64 kWh en 204 pk. De consumentenadviesprijzen beginnen bij respectievelijk 37.995,- en € 40.995,- euro. Het speciale actiemodel is leverbaar in de kleuren Clear White (zonder meerprijs), Aurora Black Pearl, Interstellar Grey of Gravity Blue. Eventueel kunt u ook nog kiezen voor metallic lak tegen meerprijs. De Edition is rijker uitgerust dan de DynamicLine, maar er geldt geen meerprijs en dat betekent een voordeel van 500,- euro.

De nieuwe e-Niro Edition is nu te bestellen bij de Kia-dealers. Vanaf media september zullen de eerste exemplaren in Nederland arriveren.