Afbeelding
Foto:

Het succes van Honda en Max

Max Verstappen boekt succes na succes in de Formule 1 met de Honda motor. Stond eerst Nederland al op z'n kop als hij vanaf pole position mocht starten, tegenwoordig is het winnen van de race bijna de normaalste zaak van de wereld.


In het eerste weekend van juli liet Verstappen op het circuit in Oostenrijk zien dat hij het allerbeste uit de Honda-motor weet te halen. Bij de eerste twee vrije trainingen op vrijdag liet hij al snelle tijden zien, niet de allersnelste maar het verschil was beperkt. Tijdens de derde vrije training klokte hij al de snelste tijd en tijdens de kwalificatie pakte hij de pole position. De koppositie liet hij zich in de race zelf niet afpakken. De hele race lag hij aan de leiding om uiteindelijk zijn derde overwinning op rij binnen te slepen. In het kampioenschap heeft hij inmiddels een voorsprong van 32 punten opgebouwd.

Hybrid en Racing 
Honda zegt zelf "De formule 1 is onze passie en het Honda Racing DNA zit in al onze wagens die vandaag op de weg rijden." Honda leert van de technieken en innovaties die ze in de Formule 1 toepassen en past onder anderen de hybride techniek in al zijn modellen toe. Honda heeft kort geleden de eerste afbeeldingen van de nieuwe vijfdeurs Civic vrijgegeven. Het is de elfde generatie van de toonaangevende hatchback. Deze nieuwe Civic komt overigens uitsluitend als hybride op de markt. Honda heeft laten weten dat het nieuwste model de geavanceerde e:HEV-aandrijflijn krijgt, een aandrijflijn waar ook de Jazz en Jazz Crosstar al mee uitgerust zijn. Ook krijgt straks de nieuwe HR-V deze heerlijke aandrijflijn. De Civic zal na de zomer van 2022 in de Nederlandse showrooms staan en tevens is dan ieder Honda model in Hybrid of volledig elektrisch te verkrijgen.