Kunst in het landschap van Lonneker: in september!
Kunst in het landschap van Lonneker: in september! :

Kort nieuws

Hollydé

Enschede - De Performance Factory houdt op zaterdag 17 juli en op 21 augustus het Kidsfestival Hollydé. "Terwijl de ouders genieten van een hapje en drankje bij de Twentsche Foodhal vermaken de kinderen zich in de Performance Factory onder andere met dans, theater en muziek. Denk bijvoorbeeld aan een kidsdisco verzorgt door POPsCOOL, pixel art maken bij het Bouwlab of een improvisatieworkshop theater bij de Theatermaker. Dit is de tweede editie van het festival, vorig jaar was zo goed bevallen'', aldus Erik Wooldrik van de Twentsche Foodhal.

Kunst

Lonneker - Op 11 en 12 september wordt de KunstenLandschap route in Lonneker geopend. De kunstroute met als titel “Landschap als herinnering” loopt vanaf het dorpsplein door het prachtige coulissen landschap rondom Lonneker. De route is ongeveer 10 kilometer en kan zowel per fiets als ook wandelend worden bezocht. Er zijn 16 beelden geplaatst in het landschap. Kaartverkoop via café Sprakel en hotel-restaurant Savenije.

Zonnebeek

Enschede - Op 17 juli gaat de Barok Bende op reis in de tuinen van Landgoed Zonnebeek. "De voorstelling ROUNDABOUT neemt je mee via een rotonde langs vier verschillende barokensembles. De Barok Bende is een jong ensemble dat muziek speelt op de manier, zoals Bach en Mozart het ook zouden hebben gedaan'', aldus Lotte Grotholt. Tussen 14.00 en 16.00 uur komt er vier maal een tijdslot vrij voor de voorstelling. (www.barokbende.nl). Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Balkonscenes van Fonds Podiumkunsten.

Wandeling

Enschede - Wandelkring DIO Haaksbergen houdt zomeravondwandelingen. Op woensdag 28 juli is de start bij Camping Twente, Oude Deldenerweg 1 te Enschede. Op 14 juli is de start bij Captain Jack, Broekheurnerweg 27, te Buurse. Start tussen 18.30 en 19.30 uur, 5 of 10 kilometer. Maximaal 200 deelnemers per avond. (bestuur@wkdio.nl).

Bosconcert

Enschede - Op Landgoed Algoed aan de Burg. Stroinkstraat wordt op zondag 25 juli het derde Spirituele bosconcert gehouden. Het derde concert in de serie van vier begint om 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. Deze keer staat het concert in het teken van "de kringloop van natuur en kosmos”. "Je kan dan dus weer heerlijk tot rust en tot jezelf komen tijdens dit bosconcert'', aldus Jan Bijkerk. Opgave: info@landgoedalgoed.nl.

boek