De Voortsweg moet veiliger!

Negentig bewoners van de Voortsweg zijn een handtekeningenactie gestart in verband met de verkeersonveiligheid in hun straat. Raadslid Ton ten Vergert van het CDA heeft vragen gesteld aan het college.

Enschede - Het gaat daarbij met name om het eerste gedeelte vanaf de Oldenzaalsestraat tot en met de kruising met de Roomweg. ''Alleen de afgelopen twee maanden al hebben zich vier ongelukken voorgedaan op de kruising Voortsweg-Roomweg'', meldt Ton ten Vergert. Bloembakken en verkeersspiegels helpen mogelijk. Zie ook pagina 10.




 "Eerdere meldingen bij de wijkagent, verkeersambtenaar en ook de verantwoordelijke verkeerswethouder hebben tot op heden geen oplossing geboden. Het tijdelijk geplaatste smiley-bord heeft maar kort effect en ook de 30 km aanduidingen lijken weinig te helpen. Ook heeft de weg een erg stenige en daarmee klimaatonvriendelijke indruk, enige vergroening zou op zijn plaats zijn. De bewoners hebben zelf een aantal suggesties voor verbetering gedaan'', aldus Ten Vergert. Bloembakken, verkeersspiegels en minder vrachtverkeer behoren tot de genoemde opties.