Afbeelding
Foto:

Tweede locatie voor Visie Groep

ENSCHEDE - Donderdag 24 juni was er een open dag bij Visie Groep. Nicole Velthuizen en Nick Janssen toonden vol trots de nieuwe locatie aan Rigtersbleek-Aalten aan vertegenwoordigers vanuit gemeenten, maar ook familie en vrienden van medewerkers en mensen die er een traject volgen.

De locatie van Visie Groep aan de Hengelosestraat biedt tal van mogelijkheden op het gebied van zowel reïntegratie als dagbesteding. De nieuwe locatie daarentegen is speciaal gericht op reïntegratie en met name op technisch vlak. “Waar we ons nu mee bezighouden is voornamelijk houtbewerking. In de dagbesteding is dat niet ongebruikelijk. Voor een reïntegratietraject wel. We zijn gestart met gezamenlijk het pand verbouwen, hebben uitgebreid naar houtbewerking en kijken nu naar andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld metselen.”

Vanaf het begin
Eén van de mensen die bij Visie Groep bezig is met een reïntegratietraject is Mieke. “Ik heb wel op meerdere projecten gewerkt, maar dit is eigenlijk de eerste keer dat ik een echte klik heb. Vanaf het begin zijn we betrokken bij deze nieuwe locatie. We hebben gezamenlijk het pand opgeknapt. Daarna zijn we verder gegaan met houtbewerking. Ik heb al heel wat meubels mogen maken. De ruimte om zelf iets te ontwerpen en te maken is er. Ze hebben ervoor gezorgd dat we een magazijn hebben met alle benodigde gereedschappen, machines en materialen en worden goed begeleid. Ik krijg hier ook de vrijheid om mezelf te zijn. Als ik een wat mindere dag heb, dan hoef ik geen smoesjes te bedenken, maar kan ik dat gewoon zeggen. Daar is begrip voor. We doen het hier echt samen. Voor mij is dit nu de ideale plek om aan mezelf te werken.”

Keuzemogelijkheden
Nicole: "We hebben nu de kans om nog meer mensen te helpen. Aan de Hengelosestraat kunnen mensen die bijvoorbeeld graag bezig zijn met fotografie of het bouwen van websites terecht. Wanneer iemand toch liever met zijn handen bezig is, dan zijn ze van harte welkom op deze nieuwe locatie. Soms hebben wij en een cliënt bij de intake de voorkeur voor een bepaalde richting en blijkt dat uiteindelijk niet de juiste keuze te zijn. We kunnen makkelijk iets anders uitproberen.”