Afbeelding
Foto:

Vanuit Dizy-le-Gros naar Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Afgelopen weekend stond de vierde midfondvlucht gepland voor de duiven van De Vale Doffer Haaksbergen. De duiven zouden gelost worden in Peronne, een mooie losplaats die via de autobaan snel te bereiken is.

Altijd handig, omdat de duiven op vrijdagavond werden ingekorfd, 's nachts naar de losplaats rijden en hoe eerder men daar arriveert, hoe langer de duiven de tijd hebben om te rusten. Echter, een week geleden hoorden de duivenmelkers dat in Peronne niet gelost kon worden. De duiven zouden naar Morlincourt gereden worden om daar te worden gelost. Echter vrijdagmiddag gaf het IWB aan dat de duiven beter in Dizy-le-Gros konden worden gelost, omdat daar de kans om te lossen groter was doordat het weer daar beter zou zijn, zo werd voorspeld. Enfin, de vrachtwagens zetten vrijdagavond na het overladen van de duiven, koers naar Dizy-le-Gros, waar de 159 duiven die bij de Vale Doffer in concours waren, om 08.30 uur werden gelost.

Eerste aankomst
Vanaf 12.00 uur werd door de duivenmelkers reeds naar de blauwe hemel getuurd om te zien of er een duif gespot kon worden. De 342 kilometer werd echter als eerste overbrugd door een doffer van Thijs Boomkamp, de NL2020-1162034 die na ruim 3,5 uur vliegen zijn vleugels ineentrok en als een speer op de klep viel, geconstateerd om 12.13 uur. Een gemiddelde snelheid van 92 kilometer per uur, puike prestatie van die duif. Dan was de tweede trede van het podium voor Andre Siegerink die zijn duif klokte om 12.14 uur en op plek drie vinden we nog een duif van Thijs Boomkamp. Mannes Pijffers wint op plek 15 een boodschappentas met inhoud gesponsord door Plus Leussink. Om 12.35 uur waren de prijzen verdiend. Op naar volgende week, wederom een midfondvlucht uit het ongeveer 90 kilometer verder gelegen Nanteuil le Haudouin.