Afbeelding
Foto:

1Twente wint mediaprijs voor het project OmArm Enschede

ENSCHEDE – 1Twente heeft een Lokale Media Award gewonnen voor het project OmArm Enschede. De omroep kreeg de prijs in de categorie Innovatie. De Lokale Media Awards werden afgelopen week uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

De jury zocht in de categorie Innovatie naar nieuwe vertelvormen die ze bij lokale omroepen nog niet eerder hebben gezien. OmArm Enschede werd gekozen om zijn maatschappelijke relevantie en focus op de lokale problematiek. Daarnaast werd door de jury de presentatie geprezen: "1Twente heeft gebruik gemaakt van een groot aantal digitale verhaalvormen en is erin geslaagd daarmee de toch al sterke journalistieke inhoud net nog wat verder op te tillen.”

OmArm Enschede
In het project OmArm Enschede staat de armoedeproblematiek in Enschede centraal. Al decennialang bungelt de stad onderaan de sociaaleconomische lijstjes. Zowel regionaal als landelijk. Over een periode van anderhalf jaar heeft 1Twente in een serie publicaties onderzocht hoe dat kan, wat het betekent voor de inwoners van de stad en wat eraan te doen valt. Daarbij is gekeken naar de invloed van het verleden, de invloed van de ligging en opbouw van de stad en de invloed van regelgeving en uitvoering. De publicaties over het gedrag van de gemeente, die bijna iedere inwoner met een uitkering behandelde als fraudeur, zorgden voor ophef. Inmiddels staat een humanere aanpak in de sociale wetgeving hoog op de agenda bij de Enschedese politiek.

Foto: Presentator Niels Veurink (links), stationsmanager Flip van Willigen en hoofdredacteur Henk ten Harkel.