Father and daughter enjoying at home. Lying on bed at night in do it yourself tent and reading book together, using smart phone as light .
Father and daughter enjoying at home. Lying on bed at night in do it yourself tent and reading book together, using smart phone as light . Foto: svetikd

Muziek op Schoot in de Centrale Bibliotheek Enschede

ENSCHEDE - Kom op zaterdag 19 juni naar de BoekStartdag in de Centrale Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat. De jongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Je kunt samen met je kind meedoen aan 'Muziek op Schoot' en ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Met je baby op schoot een boekje ontdekken of muziek maken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft. Baby's kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. De wens van de Bibliotheek Enschede is om hier invulling aan te geven en daarmee een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen in Enschede.

BoekStart
Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, het versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby zijn voorgelezen zijn later beter in taal. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten. Kijk op www.bibliotheekenschede.nl voor meer informatie. Deelname is gratis en er zijn doorlopend sessies van 20 minuten tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.