Afbeelding
Foto:

Wie ben je? Wat doe je?

Mijn naam is Desiree Wagelaar en ik ben 40 jaar oud. Ik werk al 20 jaar lang vijf dagen per week bij atelier ’t Meera in Enschede. Hier maak ik allerlei verschillende kunstwerken.

Wat voor soort kunst maak je?

Ik maak echt allerlei kunstwerken. Ik maak schilderijen, ik borduur, maar ook maak ik beelden van keramiek. Ik vind alles even leuk om te maken. Ik hou van kleuren en ik vind kleien ook heel leuk.

Wie of wat bewonder jij?

Ik ben fan van het koningshuis en vooral van koningin Máxima. Zij was ook bij de opening van de Performance Factory en toen heb ik haar ontmoet. Ik heb veel standbeelden, schilderijen en beschilderde tassen gemaakt met het koningshuis erop. Laatst was de koningin jarig en ik heb een doos en kaart opgestuurd en ik heb daar een mooie tekst in geschreven. Er zit ook een foto van mij in samen met het standbeeld dat ik van koningin Máxima heb gemaakt.

Waarom maak je kunst?

Ik vind alle technieken leuk. De kleuren zijn mooi en door creatief bezig te zijn krijg ik een blij gevoel. Ik word er vooral blij van als mijn kunstwerken worden verkocht en als mensen mijn kunst mooi vinden. Kunst geeft mij een trots gevoel en ik maak kunst om andere mensen er blij mee te maken.