Afbeelding
Foto:

Concordia opent eindelijk haar deuren

ENSCHEDE - Het heeft even geduurd maar eindelijk kwam vrijdag 28 mei het verlossende woord dat Concordia op 5 juni haar deuren weer mag openen. Vanaf zaterdag kan je eindelijk weer live genieten van theater, film en beeldende kunst. Concordia prijst zich gelukkig met kleine zalen, waardoor het ook met 50 bezoekers prettig vertoeven is.

Waarschijnlijk ben je niet de enige die het heeft gemist: live genieten van theater, film en beeldende kunst. Daarom kan Concordia niet wachten om je weer te ontvangen. De agenda is ook meteen goed gevuld en 5 juni kan je al genieten van een theatervoorstelling, een expositie opening en verschillende films.

Moving Art
Betoverd door de mooiste melodieën komen schilderijen langzaam in beweging, stappen de personages na een eeuwenlange lockdown plotseling uit hun lijst. Je zou bijna denken dat er een nieuw Harry Potter-boek uit is. Maar nee, het is Club Classique, met een gloednieuwe voorstelling waarin niks is wat het lijkt en alles mogelijk blijkt. Een engel begint plots te zingen in haar lijst en ontpopt zich tot operadiva. Badende waternimfen stappen kletsnat en wel, zo van het canvas. Muziek, schilderijen en film gaan naadloos in elkaar over. Zaterdag 5 juni om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro, 7,50 euro voor de livestream. Kijk voor kaartverkoop op: www.concordia.nl.

Expositie André Smits
Sinds 2008 is André Smits onderweg om kunstenaars over de hele wereld te fotograferen. Altijd gezien op de rug, met de blik naar het atelier toe waardoor de nadruk op die ruimte en het creatieproces komt te liggen. In 2020 kwam André een paar weken naar Hengelo en Enschede en alles daartussenin, om kunstenaars te fotograferen. Door de lockdown moest het project tijdelijk stoppen, maar in mei en juni is André terug om het archief aan te vullen. André toont de fotoserie samen met kunstwerken van deze kunstenaars in een overweldigende muurschildering. Het is een prachtige manier om onze regionale kunstenaars te eren. De opening is zaterdag 5 juni om 12.00 uur, toegang is gratis.

Ook streams
Naast live in de theaterzaal zal Concordia nog steeds de voorstellingen blijven livestreamen. Met deze hybride voorstellingen hoef je niet bang te zijn om een voorstelling te missen vanwege bijvoorbeeld een uitverkochte zaal.