Afbeelding
Foto:

Doe Mee Huis ondergaat transformatie

GLANERBRUG – Op vrijdag 28 mei zijn bewoners uit Glanerbrug begonnen met het opknappen van Doe Mee Huis. De oude voetbalkantine wordt omgetoverd tot een warme, gezellige plek voor jong en oud.

Door subsidieaanvragen kunnen verschillende muren geverfd worden en is er een budget om het buurthuis volledig te transformeren naar een sfeervolle plek. “Vrijdag is de eerste grote muur lichtblauw geverfd door zes buurtbewoners. Ook willen wij onze rode gordijnen vervangen voor mooie lichte gordijnen en wordt er op 4 juni graffiti op een van de muren gespoten. Wij gaan voor een mooi bloementhema wat bij ieder activiteit past, voor jong én oud!’’, vertelt Wendy Ringelink-Leerkotte, projectcoördinator bij M-pact, het startpunt voor vrijwilligerswerk.

NLdoet
De 'bewoners' van het buurthuis hadden al eerder plannen voor de grote klus. Nu op 28 en 29 mei de grootste vrijwilligersactie van Nederland plaatsvond, NLdoet, besloot ook het Doe Mee Huis mee te doen aan de actie. “Dit was een goed moment om mee te doen en om van buurthuis een fijne plek te creëren. Vrijwilligers konden zich opgeven en meehelpen met de klus”, vertelt Wendy.

Toekomstplannen
Wij hebben veel mooie toekomstplannen. "Wij willen uiteindelijk een mooie keuken in het Doe Mee Huis hebben zodat wij gezonde lunches voor een klein bedrag kunnen uitdelen aan basisschoolkinderen. Dit deden wij al eerder, maar met een eigen keuken kunnen we de lunches ook zelf maken. Dit is een mooi doel en vooruitzicht voor het buurthuis in Glanerbrug”, aldus Wendy.

Gezellige activiteiten
Het Doe Mee Huis organiseert allerlei leuke creatieve activiteiten voor buurtgenoten. Zeepjes, onderzetters van epoxy en zelfgemaakte kaarsen, voor allerlei leuke en gezellige activiteiten kun je terecht bij het Doe Mee Huis. Door het coronavirus konden de activiteiten de afgelopen tijd weinig doorgang vinden, maar het buurthuis probeert hier de aankomende tijd verandering in te brengen! Wil jij ook meedoen met deze leuke activiteiten en woon je in de buurt van Glanerbrug? Meld je dan aan via: www.m-pact.nl/blog/doe-mee-huizen.