Afbeelding
Foto:

Viering 15-jarig jubileum Present

ENSCHEDE - 15 dagen lang iedere dag een inwoner van Enschede een nieuwe start geven. Sinds 29 mei is dat wat Stichting Present doet tijdens een zogenaamde ‘Projectenmarathon.’

“Dit jaar bestaan we 15 jaar”, vertelt coördinator Marjet Deuten, die al betrokken is sinds de oprichting van de stichting in 2006. “Om dit te vieren, willen we projecten organiseren waarbij groepen vrijwilligers hun stadsgenoten binnen één dag een nieuwe start geven, en dat 15 dagen lang. Door op deze manier ons jubileum te vieren, doen we onze naam eer aan. Samen met zoveel mogelijk vrijwilligers willen we graag een ‘Presentje’ zijn voor de stad.” In totaal zullen zich 25 groepen gaan inzetten tijdens deze Projectenmarathon. Zij zullen tuinen en woningen opruimen en opknappen bij kwetsbare inwoners in Enschede.

Betere hulpverlening
Stichting Present Enschede is opgericht vanuit de constatering dat mensen graag iets voor een ander willen doen, maar vaak niet weten bij wie hun hulp nodig is. Omdat Present samenwerkt met hulpverleners, weet de stichting deze adressen wél te vinden. Samen met hulpverleners wordt met en voor mensen die kampen met ziekte, armoede en/of eenzaamheid een projectdag georganiseerd, waarbij vrijwilligers in één dag de leefomgeving van de bewoner opknappen. Hierdoor kan veelal een betere hulpverlening plaatsvinden.

Present Enschede
Vanaf de oprichting heeft de stichting in totaal meer dan 1300 projecten uitgevoerd. Ruim 8000 keer zijn groepen vrijwilligers ingezet om een stadsgenoot te helpen, goed voor 32.000 vrijwilligersuren. De projecten zijn te volgen op het liveblog op de website van Present Enschede: https://stichtingpresent.nl/enschede/liveblog-projectenmarathon/.