Afbeelding
Foto:

Atelier 't Meera: de kunstenaars worden in het zonnetje gezet

ENSCHEDE - In het kunst en textiel atelier 't Meera van Aveleijn zijn volwassen kunstenaars met een (verstandelijke) beperking dagelijks bezig met kunst op allerlei manieren. Het atelier biedt de cliënten de mogelijkheid hun creativiteit te ontplooien waarbij ze allemaal een eigen stijl ontwikkelen. Alle kunstwerken zijn expressief, gemaakt uit spontaniteit, directheid en natuurlijk originaliteit!

De kunstwerken die door de cliënten van Atelier ’t Meera worden gemaakt worden verkocht op www.blijgoed.nl. Blijgoed is een overkoepelend verkoopplatform opgezet door Special Arts, een stichting die zich inzet voor kunst en voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Op www.blijgoed.nl kunnen verschillende dagbestedingen hun prachtige kunstwerken tentoonstellen en verkopen.

Speciale trainingen
Zo verkopen de cliënten van ’t Meera hun producten ook op www.blijgoed.nl. De cliënten hebben hiervoor verschillende trainingen gevolgd. Zo gingen ze in groepjes aan het werk om na te denken over een prijs, een naam voor het product en een beschrijving van het product. Ook kregen ze een fotografietraining waarbij ze leerden om hun eigen kunstwerken te fotograferen.

Kosten
Als er een kunstwerk verkocht wordt, gaat een klein deel naar Blijgoed. Het grootste gedeelte gaat naar het atelier. Zo kunnen de materialen bekostigd worden en kunnen er nog veel meer prachtige kunstwerken gemaakt worden door de cliënten!

In het zonnetje zetten
Naast Blijgoed geeft ook Hart van Enschede mensen met een beperking een podium. Vanaf volgende week laat om de week een kunstenaar van atelier 't Meera zijn/haar talent en mooie kunstwerken zien. Meer informatie over Blijgoed en het atelier kun je vinden op www.blijgoed.nl/atelier-meera.