Afbeelding
Foto: Shutterstock

Logistieke uitdagingen voor emissievrije binnenstad

ENSCHEDE - Steeds meer Nederlandse steden hebben de ambitie om uiteindelijk een emissievrije binnenstad te realiseren. Oftewel, een stadshart waar voertuigen met verbrandingsmotor niet meer welkom zijn. Voor het zover is moet nog wel veel uitgevogeld worden op het gebied van stadslogistiek.

Voor de bevoorrading van winkels en het leveren van goederen aan particulieren gebruiken veel bedrijven nu nog bestelwagens en vrachtwagens met verbrandingsmotor. Dit komt de luchtkwaliteit in steden echter niet ten goede. De ambitie is om uiteindelijk over te schakelen op alternatieven. Dit zou bijvoorbeeld een elektrisch voertuig kunnen zijn, maar ook bijvoorbeeld een bakfiets.

Online bijeenkomst
Op 10 juni is het STAP IN web-event over 'zero emissie stadslogistiek'. Hier zullen onder meer de wethouders van Enschede, Zwolle en Deventer vertellen over deze uitdagingen en actuele ontwikkelingen. Ook ondernemers zoals MSG, Oegema en de Stadshovenier Zwolle laten zien wat zij al doen met duurzame logistiek. De online bijeenkomst is interessant voor iedereen die bezig is met logistiek in binnensteden; zoals winkeleigenaren, leveranciers, logistiek dienstverleners en anderen. Maar ook bijvoorbeeld mensen uit de bouw, installatie, glazenwassers of mensen die consumentenlevering doen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.overijssel.nl of rechtstreeks via https://bit.ly/3vhxlty