Afbeelding
Foto: David Denny

Suzuki Vitara en S-Cross: nog aantrekkelijker als trekauto's

Nederlanders zijn en blijven nog steeds fanatieke kampeerders. Maar lang niet iedere auto is geschikt voor een aardig beladen caravan. Suzuki kwam in februari met een sterke update van de Vitara en S-Cross om deze nog aantrekkelijker te maken als trekauto.

Het merk introduceerde een nieuwe zestrapsautomaat voor deze modellen. Dankzij deze nieuwe automaat gaat het trekgewicht ook omhoog. Dit is nu 1.500 kilo, ruim 300 kilo meer dan de handgeschakelde versies tot nu toe konden trekken. Dit trekgewicht is uniek in het B-SUV segment waar de Vitara in zit. Op de Vitara is deze automaat te bestellen in combinatie met twee uitrustingsniveaus, Select en Style. De Vitara komt standaard al met een hoog uitrustingsniveau. De Select uitvoering voegt onder meer stoelverwarming, privacy glass, een 7 inch infotainment display en achteruitrijcamera toe.

S-Cross
Ook bij de S-Cross is deze automaat te bestellen in combinatie met Select en Style uitvoeringen. In de Select uitvoering profiteert de koper onder meer van een achteruitrijcamera, 17 inch lichtmetalen wielen, stoelverwarming, privacy glass en het 7 inch infotainment display. De Style uitvoering voegt onder meer een panoramisch schuif/kanteldak toe.

De Suzuki Vitara met automaat is nu leverbaar vanaf 27.550 euro, de S-Cross met automaat is er vanaf 28.268 euro.