Afbeelding
Foto:

Medio juli bij de dealer, nu te bestellen: Renault Arkana

Onlangs heeft Renault de prijzen van de Arkana, de nieuwe hybride SUV, bekend gemaakt. In Nederland komt alleen de hybride uitvoering op de markt en wel in drie uitvoeringen: Zen, Intense en R.S. Line. De prijzen zijn respectievelijk vanaf 32.390,-, 34.590,- en 37.290,- euro.

De Renault Arkana is standaard uitgerust met de E-TECH Hybrid 145 aandrijflijn, met een verbrandingsmotor en de twee elektromotoren goed voor 140 pk. Elke rit begint elektrisch en vervolgens kan 80 procent van de ritten in de stad elektrisch afgelegd worden. Het resultaat daarvan is dat het brandstofverbruik tot 40 procent lager ligt dan met een vergelijkbare benzinemotor. Voor het opladen van de Arkana is geen stekker of laadstation nodig. Door energieterugwinning bij remmen wordt de accu opgeladen. In de B-modus vertraagt de auto op het moment dat de voet van het gaspedaal gaat en wordt zoveel mogelijk energie teruggewonnen.

Uitrustingsniveau
De Renault Arkana Zen is standaard uitgerust met het Renault Easy Link multimediasysteem met een 7 inch touchscreen, cruise control met snelheidsbegrenzer, rijassistentiesystemen als Lane Departure Warning, Active Emergency Braking System met voetgangers- en fietserdetectie en Safe Distance Warning. Verder heeft de Zen LED-verlichting.
De Intense heeft een uitgebreidere standaarduitrusting. Het multimediasysteem heeft een 9,3 inch touchscreen en TomTom Live Navigatie. Verder is de Intense onder andere uitgerust met Adaptive Cruise Control, Rear Cross Traffic Alert en 18 inch lichtmetalen wielen.
De meest uitgebreide uitvoering is de R.S. Line. Deze is te herkennen aan R.S.-badges, de 18 inch lichtmetalen wielen Silverstone, de bumpers en de skidplates. Inparkeren is met de R.S. Line wel heel makkelijk door het automatische inparkeersysteem Easy Park Assist. Deze uitvoering heeft verder rundleder/Alcantara 'R.S Line' stoelbekleding en een elektrisch verwarmbaar sportstuur met geperforeerd nappaleder.