Afbeelding
Foto: Werkgroep Dorpsverkeersplan Lonneker

Praat mee over dorpsverkeersplan Lonneker

ENSCHEDE - De gemeente Enschede nodigt inwoners en andere belangstellenden uit om mee te praten over het nieuwe Dorpsverkeersplan voor Lonneker. Dit moet inzichten opleveren over onder andere hoe mensen de huidige voorzieningen voor auto, fiets en openbaar vervoer waarderen en welke verbeterpunten er zijn.

Het meepraten kan onder meer via een lopende enquete; deze kunt u invullen via www.enschede.nl/noord/dorpsverkeersplan-lonneker De gemeente hoopt uiteraard dat zoveel mogelijk inwoners dit doen, omdat dit het uiteindelijke resultaat ten goede zal komen.

Aandachtspunten
Met het nieuwe Dorpsverkeersplan wil de gemeente concrete verkeersknelpunten oplossen, met speerpunten voor zowel de kortere als wat langere termijn. In afstemming met de dorpsraad van Lonneker wordt een wekgroep opgezet die deze knelpunten inzichtelijk zal maken. Naast de dorpsraad en inwoners haken ook de lokale basisscholen, fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, politie, LTO en Natuur en Milieu aan bij deze werkgroep. Oftewel, iedereen die een redelijk belang heeft bij een veilige, toegankelijke kern. De gemeente laat weten dat onder meer het sluipverkeer in en rond Lonneker de aandacht heeft, evenals het rij- en parkeergedrag op het dorpsplein en de oversteekbaarheid van de Oldenzaalsestraat.

Tijdspad
De gemeente en betrokkenen gaan zeker niet over één nacht ijs met het opstellen van het plan; we zitten nu in de eerste van vijf fases: het inventariseren van de problemen. Als alles goed loopt kunnen rond juli de belanghebbenden zich concreet buigen over de plannen waarna in september het definitieve plan opgesteld zal worden.

Belangrijk taakveld
Het verbeteren van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in kleinere kernen zoals Lonneker staat de afgelopen jaren ook provinciaal steeds meer in de belangstelling. Helaas komen juist in dit soort buitengebieden namelijk nog relatief vaak dodelijke ongevallen voor die een grote impact hebben op het gevoel van veiligheid bij de inwoners. Het is dan ook een belangrijke prioriteit voor de gemeente Enschede om dit te verbeteren.

Afbeelding