Afbeelding
Foto:

OldStars: blijf in beweging!

ENSCHEDE - Steeds meer verenigingen denken na over het betrekken en binden van diverse doelgroepen binnen de vereniging. Voor de doelgroep 55+ liggen er kansen met het programma OldStars Sport. Op woensdag 26 mei gaat Studio Sportaal over 'Hoe start ik een OldStars afdeling binnen onze club'.

De Webinar wordt door Sportaal georganiseerd in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds. De avond staat onder leiding van het Ouderenfonds, landelijk programma-eigenaar van OldStars Sport. Op deze avond wordt uitgelegd wat OldStars precies inhoudt, hoe je het kunt opstarten binnen de club en welke ondersteuning er geboden wordt. Aan de hand van inspirerende voorbeelden wordt duidelijk wat het positieve effect is voor de club en de deelnemers.

Gezond en fit
Het Nationaal Ouderenfonds lanceerde na OldStars walking football al meerdere nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers. Het gaat onder andere om OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handbal en OldStars walking rugby. Met de uitbreiding van het OldStars aanbod maakt het Ouderenfonds met haar partners de volgende stap in de landelijke ontwikkeling van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving. Hierbij staan gezond en fit blijven en socialisatie in en rondom de sportvereniging als bestrijdingsmiddelen tegen eenzaamheid onder 2,5 miljoen ouderen in Nederland centraal.

Meer informatie
De Webinar is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden, bestuurders, vrijwilligers, trainers-coaches, oud leden, senioren sporters van sportverenigingen of andere sportaanbieders. Maar ook mensen werkzaam in de zorg of welzijn en fysiotherapeuten zijn welkom om de avond bij te wonen. Deze Studio Sportaal wordt digitaal gehouden van 19.30 tot 21.00 uur en opgeven kan via www.sportaal.nl/studio-sportaal-oldstars/. Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/sportakkoord-enschede. Verenigingen kunnen de online bijeenkomsten gratis bijwonen. Neem voor informatie contact op met Jasper Agelink, j.agelink@sportaal.nl of via 06- 144 283 65.