Sleutels overhandigd

ENSCHEDE - Afgelopen week ontvingen de bewoners van 21 nieuwe eengezinswoningen op het Robsonterrein hun sleutels. Ook voor Domijn is dit een speciaal moment. Want alle sociale huurwoningen zijn nu klaar.

De afgelopen jaren is hard gewerkt om van dit bijzondere stukje Enschede met cultuurhistorische waarde een nieuwe, gemêleerde woonwijk te maken. Een plek waar creativiteit, ontmoeting, duurzaamheid en groen centraal staan. De 21 eengezinswoningen die Nijhuis bouw oplevert, zijn sociale huurwoningen voor jong en oud. Deze voorzien in een grote behoefte. De woningen hebben twee woonlagen, een tuin en een eigen berging. Omdat ze volgens het NOM (nul-op-de-meter) principe zijn gebouwd, zijn het heel energiezuinige woningen. Zo liggen er bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak. En zijn de vloeren, wanden en het dak optimaal geïsoleerd. De nieuwe bewoners zijn daar waar mogelijk al tijdens de bouw betrokken bij de afwerking van hun woning. Bijvoorbeeld bij de kleur van de keuken en de keuze van de tegels. En zo betrekken zij vandaag een nieuw thuis waar ze fijn en comfortabel kunnen wonen.

Afronding bouwplan
Nu de 20 studio's, de 3 'tiny houses' én de 21 eengezinswoningen zijn opgeleverd, zijn alle sociale huurwoningen op het terrein klaar. Aan het einde van dit jaar worden de 14 koopwoningen door Nijhuis Bouw opgeleverd. Als alles klaar is, is er een mooie mix gerealiseerd van kleine en grote huur- en koopwoningen. In het najaar wordt de definitieve bestrating en verlichting aangelegd en wordt al het groen gepoot. De stadsbeek gaat er stromen en de gezamenlijke moestuin wordt samen met de wijkraad aangelegd. Hiermee komt het bijzondere stukje Enschede weer letterlijk tot bloei!