Zeer geslaagde webinar Start2Create

ENSCHEDE - Op woensdag 21 april organiseerde Sportaal in samenwerking met Start2Create een online Studio Sportaal met thema ‘Blijf je Club trouw’. De deelnemers kregen praktische handvaten en handige tips om op een andere manier naar hun ledenbehoud en vrijwilligersbeleid te kijken.

De Webinar bestond uit veel afwisseling, veel interactie, besprekingen in kleine groepjes en chatopdrachten. Originele vragen, zoals noem zoveel mogelijk bekende personen, lijken op het eerste gezicht geen raakvlak te hebben met het verenigingsleven. Echter ze zorgden er toch voor dat vragen vanuit de vereniging betreffende binding leden originele antwoorden kreeg. De aanpak zorgde voor een goede basis creatief denken die de deelnemers mee de vereniging in kunnen nemen. Want het bleek wel tijdens de bijeenkomst dat veel verenigingen al jaren op dezelfde manier het werven en behouden van vrijwilligers en leden aanpakken. Tijdens deze avond kwamen genoeg ideeën om het eens anders aan te pakken.

Nieuwe inzichten
De workshopleiders Karin en Rick hebben drie tools besproken en toegepast die de deelnemers ook weer kunnen hanteren in hun bestuur/commissie. Welke tool dat is, hangt af van het vraagstuk. Maar met een goede werkvorm kun je in 10 - 30 minuten tot een oplossing komen. Zo gingen de deelnemers met de slag met ‘omgekeerde vraag' en de Rode Kaart. De deelnemende verenigingen waren erg enthousiast. Het voornemen is om aan het begin van het nieuwe sportseizoen een nieuwe sessie te organiseren. De Webinar werd aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede en georganiseerd door Sportaal. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.