Afbeelding
Foto:

Vijf genomineerden Beste Kinderlied 2021

TWENTE - Uit in totaal 150 inzendingen heeft de jury vijf liedjes genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied 2021. De winnaar wordt op zondag 18 april bekendgemaakt in het Wilminktheater in Enschede en is vanaf 16.00 uur te volgen via www.willemwilminkprijs.nl. Het publiek kan via deze site ook stemmen voor de publieksprijs.

De Willem Wilminkprijs, vernoemd naar de in 2003 overleden Enschedese dichter en schrijver, wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De prijs is bedoeld voor het beste kinderlied van de afgelopen twee jaar. De jury, bestaande uit Thijs Borsten, Ageeth de Haan, Fay Lovsky, Trudie Lucardie en Jeroen Schipper, heeft vijf inzendingen genomineerd.

Genomineerden
Boem Pats Kledder en Boink van tekstschrijver en componist Jan Groenteman, gezongen door Eric Robillard & Freek Koopmans ("Een aanstekelijk vrolijk lied over een drummer in de dop”), Dan ben je mijn vriend niet meer van Jasper Smit ("Een complex tekstgegeven dat muzikaal lenig is opgelost”), Olifant van Gertjan Schreuder ("Papahumor in een muzikale omlijsting”), Stotteren van Typhoon ("Een hart onder de riem van een stotteraar”) en Ziekenhuis van tekstschrijver Jurrian van Dongen, met muziek van Rutger de Bekker en gezongen door Maarten Heijmans ("Aangrijpend juist door afwezigheid van sentimentaliteit”).
De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door Helga Kock am Brink en een bedrag van € 3.000,- voor de tekstschrijver, € 1.000,- voor de componist en € 1.000,- voor de uitvoerende artiest.