Afbeelding

FC Twente Vrouwen te sterk!

ENSCHEDE - FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond een ruime zege behaald op sc Heerenveen. In Friesland won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 2-6. Fenna Kalma scoorde na rust met drie treffers een hattrick.

Bente Jansen opende na ruim vijf minuten de score en twee minuten later was Renate Jansen trefzeker met de 0-2. Na een half uur spelen kwam Heerenveen terug in de wedstrijd (1-2) en met deze stand gingen beide teams de rust in. Rieke Dieckmann werd na tien minuten in de tweede helft binnen de 16-meter onderuit gehaald, waarna Fenna Kalma de strafschop benutte (1-3). Toen Renate Jansen na ruim een uur spelen de 1-4 scoorde was de wedstrijd beslist. In de vijf minuten die volgden legde Fenna Kalma de basis voor haar hattrick. Na zeventig minuten stond er een 1-6 tussenstand op het scorebord. In de slotminuten van de wedstrijd viel de 2-6. Zondag 21 maart speelt FC Twente Vrouwen tegen vv Alkmaar. Aftrap 12.15 uur.