Afbeelding
Foto: Shutterstock

Enschede zet goede stappen met energiebesparing

ENSCHEDE - Ruim 13.000 huishoudens in Enschede hebben al gratis energiebesparende producten besteld in de Bespaarshop van Energieloket Enschede. Met het aanbod in onder andere waterbesparende douchekoppen, LED-lampen en radiatorfolie hoopt Energieloket Enschede samen met de bewoners flink te besparen door eenvoudige maatregelen in huis.

De eerste stappen naar een duurzamere toekomst zijn inmiddels gezet. Alle huishoudens in Enschede hebben 33 punten ter waarde van ongeveer 70 euro ontvangen om gratis energiebesparende producten zoals LED-lampen, radiatorfolie en waterbesparende douchekoppen te bestellen. Tot nu toe zijn er al meer dan 95.000 LED-lampen, 80.000 meter tochtstrip, 58.000 meter radiatorfolie, 3.000 verbruiksmonitoren en nog duizenden andere producten besteld door huishoudens. Door het initiatief van Energieloket Enschede gaat Enschede samen al 5.256.289 kWh stroom en 1.337.864 kubieke meter gas per jaar besparen, wat omgerekend neer komt op een besparing van meer dan 2,27 miljoen euro. Nu al een mooi resultaat dat een bijdrage levert aan het milieu én aan de energierekening van inwoners van de gemeente Enschede.

Goede ondersteuning
Ondanks de pandemie werkt ondersteunende partij Alifa hard om alle producten uit te leveren. Zodra uw bestelling klaar staat ontvangt u een mail met informatie over het afhalen. Dat gaat gefaseerd, zodat alle bestellingen op een veilige manier uitgeleverd kunnen worden. Meer dan 100 vrijwilligers zetten zich in om vragen te beantwoorden, advies te geven in verduurzaming en de tienduizenden bestellingen gereed te maken voor afhaal. "We helpen niet alleen door te helpen verduurzamen”, aldus Alifa. "De contactmomenten aan de telefoon en bij het afhalen van de bestellingen doet veel mensen goed in deze onstuimige tijden.”

Ook aanvragen?
Hebt u uw energiebesparende producten nog niet uitgekozen? Bezoek dan snel www.energieloket-enschede.nl om uw bestelling te plaatsen. Kijk voor informatie op www.energieloket-enschede.nl/contact. Met vragen kunt u op werkdagen tussen 11.00 en 16.00 uur bellen naar het Energieloket op 053-200 5575.