Afbeelding
Foto: Shutterstock

Frituurloop verzet

ENSCHEDE - Georganiseerde wandeltochten zijn volop in de media geweest de afgelopen dagen en diverse gemeenten hebben daardoor besloten wandeltochten niet toe te staan. Daarom heeft de organisatie ‘De Culinaire 4 Mijl’ besloten de 'Frituurloop' te verplaatsen.

Het was de bedoeling dat in het weekend van 21 maart deelnemers op pad zouden gaan voor een wandeling met onderweg lekker snacken bij cafetaria's. Organisator Bojan Aleksander: "Nu bepaalde gemeenten een strak beleid zijn gaan voeren, voelen we ons genoodzaakt om hier tijdig op in te springen. Met diverse gemeenten hebben we besproken om al onze wandelingen daarom naar het Paasweekend te verplaatsen, waarin het vooruitzicht is dat de terrassen weer open mogen en daarmee dat dit soort wandelingen in de buitenlucht ook toegestaan zijn.”

Aanmeldingen gestopt
De aanmeldingen voor alle wandeltochten zijn per direct gestopt tot aan het paasweekend. "Het voelt als de zoveelste klap achter elkaar, maar ik begrijp het standpunt van de gemeenten ook wel. We moeten het met zijn allen doen en dan ook op een verantwoorde wijze. Hopelijk duurt het nog maar even en dan gaan we met zijn allen een prachtige zomer tegemoet.” sluit Aleksander af.