Afbeelding
Foto: Shutterstock

Enschede stad slaat 14 maart klimaatalarm

ENSCHEDE - Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen slaan mensen van Groningen tot Maastricht luid en duidelijk het Klimaatalarm. Ook de Klimaatcoalitie van Twente doet mee. “Minder vlees eten, vaker met de fiets, lokale producten kopen, we kunnen het nog zo goed doen met zijn allen, maar als de overheid en bedrijven niet voor mensen en het klimaat kiezen, blijft de klimaatcrisis bestaan. Daarom slaan we in heel Nederland, ook in Enschede, 14 maart om 15.00 uur Klimaatalarm", zegt Gabor Menkes: “Wij willen een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.”

Tijdens de manifestatie in Enschede staan ze met 200 mensen vanaf 14.00 uur op het Van Heekplein stil voor het klimaat. Tot 14.30 uur zullen enkele lokale sprekers toelichten waarom zij demonstreren. Vanaf 14.30 uur schakelen ze over naar het landelijke programma. Het hoogtepunt zal om 15.00 uur zijn als deelnemers met zoveel mogelijk lawaai het Klimaatalarm luiden.

Klimaatcrisis
Veiligheid staat voorop. De coronamaatregelen worden in acht genomen en er is overleg geweest met de gemeente. Alle inwoners worden opgeroepen zich aan te melden via bit.ly/Klimaatalarm2021. Ook vanuit huis, balkon of tuin kan je je stem laten horen. En via de landelijke live-uitzending kun je volgen hoe ze verspreid over het hele land het Klimaatalarm slaan. Gabor Menkes: “De wereldwijde klimaatcrisis laat zich ook in Twente voelen. De afgelopen jaren werden we getroffen door hitte en extreme droogte met grote watertekorten als gevolg. Daarom moeten we nu kiezen voor een krachtig klimaatbeleid. Of, om het in streektaal te zeggen: A’j ‘t klimaat verkloat, he’j ‘t schoap aan’t driet’n”

Klimaatalarm
Het Klimaatalarm is een initiatief van de landelijke Klimaatcrisis Coalitie. Samen met ruim 40 lokale Klimaatcoalities in heel Nederland voeren ze in 2021 de druk op om de politiek in beweging te krijgen. Het Klimaatalarm is de eerste stap. "Dus ook na de verkiezingen laat de Klimaatcoalitie van Twente nog van zich horen!"