Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Studio Sportaal: VCP draagt bij aan veilig sportklimaat

ENSCHEDE - Een vertrouwenscontactpersoon (VCP) vervult een belangrijke taak binnen een sportvereniging; het geeft sporters de kans om melding te maken van seksuele intimidatie en/of ander ongewenst gedrag en steun te zoeken. Op 11 maart organiseert Sportaal een Studio Sportaal die in het teken staat van de rol van de VCP.

Tijdens de webinar ‘Vertrouwenscontactpersoon' geeft Sportaal sportverenigingen de juiste informatie en kennis waarmee zij de functie van VCP kunnen uitrollen binnen hun organisatie. Tijdens deze avond krijgen zij meer informatie over welke rol een vertrouwenscontactpersoon vervult binnen de vereniging en wat zijn of haar positie is op het moment dat er sprake is van ongewenst gedrag. De verenigingen die onlangs iemand hebben benaderd voor deze rol of de aanstelling aan het afronden zijn, worden in het bijzonder uitgenodigd om deel te nemen. Door deel te nemen aan deze webinar krijg je handvatten om als vertrouwenscontactpersoon op een goede manier vertrouwelijke gesprekken te kunnen voeren, te reflecteren en om te gaan met de (heftige) emoties van betrokkenen.

Praktische informatie
De digitale sessie wordt gehouden op donderdag 11 maart en is geschikt voor alle soorten sport. De start is om 19.30 uur, er wordt die dag een link doorgestuurd aan de deelnemers. Verenigingen kunnen zich gratis aanmelden via: www.sportaal.nl/studio-sportaal-vertrouwenscontactpersoon. Zorg voor een goede, stabiele internetverbinding en een werkende microfoon. Deze bijeenkomst wordt aangeboden vanuit het Sport-, Beweeg- en Leefstijlakkoord Enschede. Heeft u vragen? Neem contact op met Mattijs van den Berg via m.vandenberg@sportaal.nl.