Afbeelding
Foto:

Inkspotbattle 2021

ENSCHEDE - Op zaterdag 6 maart vindt vanaf 14.45 uur de jaarlijks terugkerende Inktspotbattle plaats. Normaliter is deze te volgen in de expositie Inktspot, maar net als vorig jaar zal de battle vanaf de eigen tekentafels van de deelnemende politiek tekenaars plaatsvinden en live worden uitgezonden via de website van Concordia.

Als online bezoeker kijk je mee hoe de deelnemende tekenaars een actueel onderwerp vertalen naar spotprenten. Een deskundige jury wijst aan het einde een winnaar aan. De deelnemende tekenaars zijn: marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen), Danibal (Daniel Hentschel), Neetje (Renée van den Kerkhof), KIK (Benjamin Kikkert), Loko (Lodewijk Koster), RGvT / Fokke & Sukke (Jean-Marc van Tol), Lex Dirkse, Maarten Wolterink, Moshe Gilula en Hard Papier (Rob de Jong).

Jury
Ook dit jaar heeft Concordia weer een deskundige jury weten te strikken. Deze bestaat uit Roy de Witte, gedeputeerde bij Provincie Overijssel en Henk ten Harkel, hoofdredacteur/projectleider journalistiek bij 1Twente en ondernemer toegepaste kunst. Als derde jurylid schuift acteur, schrijver en satiremaker Owen Schumacher aan. Hij was tevens jurylid voor de Inktspotprijs 19/20, waarvan de spotprenten zijn opgenomen in de huidige expositie. De uitslag van de battle wordt rond 16.30 uur verwacht. Kijk voor meer informatie op www.concordia.nl.