Afbeelding
Foto: K. Heerink

Niet-essentiële winkels beginnen met click&collect na aanpassing lockdown

GLANERBRUG - Door de coronacrisis moesten alle niet-essentiële winkels hun deuren sluiten. Al die winkels hebben het erg moeilijk in deze tijd. Daarom heeft het kabinet ervoor gekozen om een kleine aanpassing te maken, waardoor het voor die winkels iets draaglijker wordt. Sinds woensdag mogen alle niet-essentiële winkels hun deuren openen voor click & collect. Dit betekent dat klanten iets kunnen bestellen en het vervolgens kunnen ophalen bij de deur.

Je zal je wel afvragen, hoe gaat dan dan in zijn werk? Als je iets ziet wat je graag wilt hebben van bijvoorbeeld een kleding-/schoenenwinkel of Action, bel je minimaal 4 uur voor afhaal naar de winkel. De winkeliers zorgen er dan voor dat jouw bestelling klaar ligt en je het coronaproof kunt ophalen. Je plant samen met de verkoper een datum en tijd. De basisregels gelden natuurlijk wel. Je houdt 1,5 meter afstand, je ontsmet je handen bij aankomst en bij klachten blijf je thuis. Ook mag je niet met meerdere personen je bestelling afhalen.

Voorbereidingen
In Glanerbrug zijn de niet-essentiële winkels alle benodigde voorbereidingen aan het treffen. Winkels installeren een bel of zetten een soort kraam voor de deur. Je kunt iets bestellen door te bellen, maar ook kun je bij sommige winkels online bestellen via bijvoorbeeld Facebook. Veel winkels sturen een betaalverzoek. Zo kun je gewoon betalen zonder in contact te komen met anderen. Sommige niet-essentiële winkels hebben een webshop waarop je kunt bestellen, maar vaak gaat het telefonisch of via Facebook.

Retourneren
Hoe werkt dat dan, als een kledingstuk niet past of als je iets niet mooi vindt? Als dat het geval is, kun je gewoon contact opnemen met de verkoper. Je kunt op dezelfde manier als het afhalen de bestelling teruggeven. Als de bestelling is betaald met een betaalverzoek, stuur je een betaalverzoek terug en krijg je je geld terug. Je kunt dus gewoon zonder problemen artikelen retourneren!