Afbeelding
Foto:

Sparta en Victoria organiseren bootcampen voor de jeugd

ENSCHEDE - CVV Sparta en Victoria ‘28, beide clubs maken deel uit van de Coöperatie Ontmoetingsclusters, hebben samen het initiatief genomen en gebruik gemaakt van de subsidieregeling Winter Games.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven. Uit onderzoek blijkt dat jongeren tijdens deze pandemie minder zijn gaan bewegen.

Wat gaan ze doen?
De jeugd van Sparta kan op zaterdag 6, 13 en 20 februari en de jeugd van Victoria kan op zondag 7, 14 en 21 februari deelnemen aan de bootcampsessies. In totaal worden 40 bootcampsessies aangeboden. De sessies worden verzorgd door en op de locatie van AWA Outdoor op het Ontmoetingspark Schreurserve aan de Kotkampweg in Enschede. De sessies duren ruim 1 uur per sessie. De afsluiting van een sessie bestaat uit een Team-hindernis-spel. Op basis van een score, bepaald door tijd en strafpunten, wordt voor zowel de zaterdag als zondag uiteindelijk één winnend team bepaald. Deze twee winnende teams krijgen een gratis tubing-clinic aangeboden door Skicentrum Moser op het Rutbeek.

Voor wie?
Conform de subsidievoorwaarden kunnen jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar deelnemen. Zowel leden van Sparta en Victoria als niet-leden en jongeren uit de buurt en wijk zijn welkom. In het kader van dat laatste hebben de organisatoren de contacten gelegd met het jongerenwerk van Alifa en hun partners op de ontmoetingsparken, zoals Tex Town Tigers. Afhankelijk van de indeling kunnen in totaal 400 tot 600 jongeren deelnemen aan een sessie!

Opgave
Deelname aan een bootcampsessie is gratis. Opgave voor een sessie op een zaterdag kan via email bij CVV Sparta ontmoetingsclustermanager@sparta-enschede.nl en voor deelname op een zondag bij Victoria ontmoetingsclustermanager@victoria28.nl. Bij de organisatie van de bootcamps worden de geldende coronavoorwaarden strikt in acht genomen. Zo kan er geen sprake zijn van de aanwezigheid van toeschouwers. Zoals het er nu uitziet zullen de sessies op zaterdag volledig worden ingevuld door de organisatoren en haar partners op de ontmoetingsparken. Voor de zondag staan sessies open voor inschrijving van overige deelnemers. Tijdens de sessies op zaterdag 6 februari zullen in opdracht van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation filmopnames gemaakt worden