Afbeelding
Foto:

Leerlingen slagen voor Cambridge Checkpoint

ENSCHEDE - Alle leerlingen van het College Zuid die Tweetalig Onderwijs (TTO) volgen en examen hebben gedaan in Cambridge Checkpoint zijn geslaagd. In oktober werden de examens afgenomen. De leerlingen kregen via Google Meet hun uitslag te horen.

Alle 31 leerlingen uit 4havo en 4vwo zijn geslaagd. Een slagingspercentage van 100% is uitzonderlijk. Het is vooral opmerkelijk aangezien het examen door de eerste lockdown werd uitgesteld en de leerlingen daardoor hun derde jaar niet konden afsluiten met een certificaat. Zij konden uiteindelijk pas een half jaar later het examen doen, desalniettemin met een geweldig resultaat! Monique van Manen, coördinator TTO op College Zuid: "Dit is echt een compliment voor de leerlingen. Ze hebben ieder op hun eigen manier laten zien dat ze de Engelse taal beheersen en veel kunnen vertellen over de Engelse cultuur en literatuur. De behaalde diploma's bewijzen hun Engelstalig niveau. En dat in deze bijzondere Corona tijd.”

Geaccrediteerd
Het Tweetalig onderwijs op College Zuid is door het Nuffic (Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs) officieel geaccrediteerd. Dat betekent dat het onderwijs voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan inhoud en kwaliteit. Leerlingen verlaten de school met een mavo-, havo- of vwo- diploma en een Cambridge-certificaat (onderbouw) en/of IB-certificaat (bovenbouw havo/vwo). Dit zijn internationaal erkende diploma's, waarmee leerlingen welkom zijn op buitenlandse universiteiten. De certificaten leveren in Nederland ook profijt op aangezien steeds vaker in het voortgezet onderwijs, het hoger onderwijs en op de universiteit lessen of complete opleidingen in het Engels gegeven worden.