Afbeelding
Foto: archief

Enschede zet in op ambitie als groeiende studentenstad

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil graag de rol als studentenstad verder versterken. Jaarlijks komen 30.000 studenten naar Enschede van over de hele wereld.

Enschede heeft een grote aantrekkingskracht op studenten uit zowel Nederland als ruim buiten de landsgrenzen. Niet verwonderlijk, aangezien er naast twee hogescholen (Saxion en AKI/ArtEZ) ook een volwaardige universiteit is. Allemaal met een eigen visie op de pijlers van technologie, innovatie en creativiteit. Enschede is de grootste studentenstad van Oost-Nederland, met een aantrekkelijk breed studentenleven. Zo zijn er meer dan honderd cultuur-, sport- en studentenverenigingen actief en jaarlijks zijn er zestig grotere evenementen.

Study in Enschede
Afgelopen jaar is het project Study in Enschede opgezet. Met als ambitie om een echte band op te bouwen tussen de studenten en de stad. Zo moeten zij uiteindelijk een ambassadeur worden van Enschede én ook na hun studie hier blijven plakken. Het is nu nog vaak zo dat studenten naar Enschede komen om te studeren, maar uiteindelijk weer wegtrekken na afronding van hun studie. Dit is jammer, omdat Twente als groeiende high-tech regio juist een behoefte heeft aan goed opgeleide, gemotiveerde medewerkers.

Concrete acties
Op 27 april werd het platform en de website www.studyinenschede.com gelanceerd, evenals de instagram account @studyinenschede. Op de website is praktische informatie te vinden over studeren en leven in Enschede, met aandacht voor het vinden van woonruimte, werk en uiteraard het uitgaan, evenementen en meer van deze leuke aspecten. Op 1 september werd ook de Study in Enschede kortingskaart gelanceerd. Studenten kunnen hiermee leuke kortingen krijgen bij lokale ondernemers. Inmiddels zijn bijna 1.500 kaarten uitgegeven en 14 ondernemers hebben zich hierbij aangesloten. Verder werd de samenwerking gezocht met lokale ondernemers en andere innovatiepartners en men was aanwezig bij onder meer de open dagen van Saxion en de UT. Door middel van een online campagne en advertentie voor de kortingskaart werden ook veel mensen in de doelgroep bereikt.