Afbeelding
Foto:

Concordia gaat door tijdens de lockdown

ENSCHEDE - Concordia zit niet stil tijdens de lockdown, zeker zeven voorstellingen gaan online door. Door middel van livestreams brengt Concordia theater bij het publiek thuis en dat slaat aan. Er komen reacties van mensen uit het hele land en daarbuiten dat ze meekijken.

Zeker in deze tijd is het van belang om mensen lichtpuntjes te bezorgen en in aanraking te brengen met cultuur. Kunst en cultuur kunnen ontspanning brengen, een uitstapje bezorgen naar een andere wereld en zorgen voor een andere blik. Concordia krijgt reacties uit heel Nederland. Zelfs een kinderdagverblijf in Katwijk wilde graag de online registratie van de voorstelling Coco kan het van Katiuscia Principato, gemaakt in het kader van de voorleesweken, laten zien aan hun kinderen.

Geplande voorstellingen
Komende zondag, 31 januari, is de voorstelling 'Vrouwen in broeken, mannen in rok' van Rie-jetske Komen, Martijn van Loon en Erik Meinema. Op de puinhopen van de Eerste Wereldoorlog wordt een nieuw en democratisch Duitsland gebouwd. Een nieuwe wereld waarin alles mogelijk is en oude grenzen tussen mannen en vrouwen vervagen. Aanvang is om 14.00 uur en kijken kost 7,50 euro. Op maandag 1 februari zijn The Preacher Men met 'BLUE' te zien. In gruizige, diep-groovende Hammond klanken en scheurende saxofoonkreten vertellen The Preacher Men overtuigend hun verhaal. Aanvang is om 12.30 uur, tickets kosten 5,25 euro. Op dinsdag 2 februari vanaf 15.30 uur kijkt u gratis naar de verkiezing van de junior stadsdichter. Tickets voor de livestreams koopt u makkelijk via: www.stream.concordia.nl