Afbeelding
Foto:

Extraatje voor Enschedese schoolkinderen tijdens de Nationale Voorleesdagen

ENSCHEDE - Elk jaar lezen burgemeester en wethouders voor in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de stad. De Nationale Voorleesdagen zijn er om aandacht te krijgen voor het belang van voorlezen. Voorlezen is namelijk erg belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen.

Ook dit jaar gaan in Enschede de Voorleesdagen door. In aangepaste vorm, maar wel met een leuk extraatje voor kinderen! Leesplezier begint al jong en is van groot belang voor de taal- en leesvaardigheid van kinderen. Van een kwartiertje per dag voorlezen leert een kind in 1 jaar gemiddeld 1.000 woorden. Voorlezen is dus niet alleen leuk en gezellig, maar ook ontzettend leerzaam.

Veel voordeel
Wethouder June Nods: “Ik heb mijn kinderen altijd veel voorgelezen. Verhalen prikkelen de fantasie. En helpen kinderen nieuwe woorden te leren en zinnen te begrijpen. Als je de taal goed beheerst, heb je hier later veel voordeel van. Daarom ben ik erg blij dat ondanks de coronabeperkingen de jaarlijkse voorleesdagen toch door kunnen gaan. Hier doen wij als stadsbestuur graag aan mee.”

Gratis voorstelling
Gemeente Enschede en Concordia willen in deze coronatijd iets extra's doen voor de Enschedese schoolkinderen. Daarom is de voorstelling ‘Coco kan het!' voor alle schoolgaande kinderen online te zien, helemaal gratis! Ouders ontvangen een link naar de voorstelling via hun school, kinderopvang of gastouder. "Coco kan het!” is gemaakt door theatermaker Katiuscia Principato. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige Prentenboek van het jaar, geschreven door Loes Riphagen."Coco kan het!” duurt ongeveer een half uur.

Nationale Voorleesdagen
Tot en met zaterdag 30 januari 2021 vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Juist in deze bijzondere tijd van beperkte contacten zorgt voorlezen voor een fijn gevoel van samenzijn. Meer informatie over voorlezen is te vinden op: www.nationalevoorleesdagen.nl of op www.bibliotheekenschede.nl

Afbeelding