Afbeelding
Foto:

Rondje om Enschede

ENSCHEDE - Op 21 december lopen vrienden van de Wereldvredesvlam Twente het 40 kilometer Rondje Enschede vanaf 08.00 uur tot ongeveer 18.30 uur. Op de donkerste dag van het jaar wandelen zij met het licht van de Wereldvredesvlam Twente langs de groene rand van de stad. Je ziet de zon opkomen, de dag ontwaken, de vogels en het groen in actie en de schemer en ondergaande zon de dag afronden. In het donker loopt men de eerste en de laatste kilometers. Voor de één een fysieke uitdaging, voor de ander een prachtige wandelretraite.

De organisatie nodigt je van harte uit om (een stukje) van de route mee te lopen deze dag. Kies je eigen beginpunt, volg de routepaaltjes of haal een gratis plattegrond bij het VVV kantoor. En neem je eigen lichtje mee. Zo maken de lopers een lichtkrans rond de stad om wat meer vrede, hoop en liefde om te verspreiden. Juist nu.

Lichtend rondje
Dit jaar heeft 3FM Serious Request een speciale corona-editie van hun traditionele inzamelactie. Met als toepasselijke oproep: Loop mee met ons symbolische rondje om de wereld en kom in actie! Die kans kunnen we niet voorbij laten gaan. Dus dit jaar loopt de Wereldvredes-vlam Twente het Rondje Enschede van 40 km om geld in te zamelen voor het goede doel. Wil je hen steunen? Ga naar kominactie.npo3fm.nl/actie/een-lichtend-rondje-om-enschede

Wereldvredesvlam
Sinds de opening op 21 maart 2012 brandt de Wereldvredesvlam in De Wonne in het centrum van Enschede. Daarmee heeft de stichting een droom gerealiseerd: inspireren tot het verspreiden van vrede in jezelf, in de omgeving van Enschede en in de wereld. De stichting gelooft dat je met aandacht en liefde in je eigen hart het leven kunt vieren, samen met anderen.