Afbeelding
Foto:

Project GroenWater op ontmoetingspark Rigtersbleek

ENSCHEDE - In november september jongstleden gaf Jorieke Adolfsen van AMMON/GreenSource BV, initiatiefnemer van het project ‘GroenWater’, een onlinepresentatie voor studenten van Saxion Hogeschool Enschede. De studenten van de minor ‘Technology in Projects (TIP)’ krijgen de kans om mee te lopen met de lopende ontwikkeling van het mooie innovatieproject.

Jorieke: “We hebben vanuit ons werk bij AMMON al jarenlang goed contact met het Saxion. Zo waren zij ook al nauw betrokken bij de realisatie van het GreenSource Systeem in Afrika. Ook dit studiejaar werd er weer contact met ons opgenomen en zien wij mooie kansen voor de studenten om aan het project ‘GroenWater’, de realisatie van het GreenSource Systeem in Europa, een bijdrage te leveren. De studenten gaan ons project op hoofdlijnen screenen. Hierbij komt zowel de technologie aan bod als ook de markt.”

Focus op 2022
Op dit moment lijkt het stil te zijn rondom het project, nadat de aankondiging werd gedaan in het voorjaar van 2020. Niets is minder waar. Achter de schermen wordt er door de diverse partners al hard gewerkt aan het reeds gerealiseerde projectplan. Uiteraard gooit ook hier corona enig roet in het eten, maar het staat niet stil. De focus is inmiddels gelegd op realisatie van het project GroenWater in 2022. Dat is het jaar waarop het innovatieve circulaire systeem in gebruik moet gaan worden op Ontmoetingspark Rigtersbleek in Enschede. Dit wordt gedaan in nauw contact met de gemeente Enschede die al diverse maatregelen neemt om het overtollig regenwater op te vangen en verwerken. De keuze voor het Ontmoetingspark Rigtersbleek is niet vreemd. Stichting Vrienden van de G, Voetbalvereniging Rigtersbleek en Ontmoetingsclusters Enschede zijn allemaal vertegenwoordigd in het kernteam van het project GroenWater.

Volop in ontwikkeling
"We zijn op de achtergrond nu met name bezig met de uitontwikkeling van het watermanagementsysteem op technisch gebied. Daarnaast zijn de eerste stappen gezet om te komen tot een businesscase voor ‘GreenSource in Europa'. Ook zijn we ons ervan bewust dat dit project met name afhankelijk is van sponsoren, subsidies en fondsen om daadwerkelijk uitgevoerd te gaan worden. We bekijken op dit moment de kansen die hieromtrent zijn in zijn natuurlijk blij met het eerste succes: de bijdrage van het Vakmanschap is Meesterschap fonds van de Grolsch. Een ander belangrijk punt wat in 2021 op de agenda staat is de wet- en regelgeving, welke met name nauw bekeken gaan worden op het moment dat de technische ontwikkeling in een volgend stadium is aangekomen. Al met al zijn we volop bezig, hebben we veel vertrouwen in het project en kijken we uit naar de volgende stappen die we in de komende periode zetten. En mooi dat hierbij ook de creativiteit, de frisse blikken en deskundigheid van de Saxion-studenten gebruikt kan worden”, aldus de gemotiveerde en enthousiaste Jorieke Adolfsen over de stand van zaken op dit moment. Heb jij vragen over het project ‘GroenWater' of wil jij een bijdrage leveren aan dit innovatieve project? Neem dan voor informatie contact op met Jorieke Adolfsen via https://groenwater.nl/contact.