Afbeelding
Foto:

“Groet en Ontmoet” van start in Enschede

ENSCHEDE - Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede organiseert vanaf december 2020 het project ‘Groet en Ontmoet’ voor vrouwen in Enschede.

Groet & Ontmoet is een nieuw project. Het gaat om vriendschap sluiten en samen Enschede ontdekken. Je weg vinden in onze stad is soms best lastig, zeker als je nog niet zo lang in Enschede woont. Als je juist al langer in Enschede woont, maar nog weinig sociale contacten hebt, waar moet je dan heen? Bij dit project gaan de deelnemers daarom samen nieuwe dingen uitproberen. Deelneemsters krijgen bijvoorbeeld een rondleiding door het centrum van de stad en ze gaan wandelen in enkele van de vele parken van Enschede. Daarnaast ontdekken ze hun eigen creativiteit en gaan ze met elkaar in gesprek over wensen voor de toekomst en hoe je die kan halen.

Het project
‘Groet en Ontmoet’ is een project van 11 weken. Judith van Oostrom, coördinator bij SIVE: “We wilden afgelopen voorjaar starten. Maar door de coronacrisis kon dat niet. We hebben het programma daarom aangepast, zodat we nu alsnog kunnen beginnen.” Iedere week heeft een eigen thema. Er wordt natuurlijk begonnen met kennismaken. Week 3 en week 5 gaan over verhalen van de stad. Week 6 gaat bijvoorbeeld over vriendschap en week 9 dan weer over jezelf presenteren. Twee keer per week is er een gezamenlijke activiteit. Judith: “Het liefst organiseren we die activiteiten gewoon in onze huiskamer in de centrale bibliotheek aan de Pijpenstraat. Dat kan coronaproof. Voor zover we nu kunnen inschatten kunnen we in januari in onze huiskamer starten. Mocht corona toch roet in het eten gooien kunnen we het programma grotendeels online aanbieden.”

SIVE
Stichting Intercultureel Vrouwencentrum Enschede (SIVE) is een actieve vrouwenorganisatie voor alle vrouwen uit Enschede en omgeving. Het doel van SIVE is participatie, emancipatie en integratie van alle vrouwen in en rondom Enschede te bevorderen ongeacht etniciteit, geloof of politieke voorkeur. Ze wil vrouwen inspireren en verbinden door diverse activiteiten, discussiebijeenkomsten en inspirerende ontmoetingen te organiseren. Het project ‘Groet en Ontmoet' is gericht op sociale initiatieven waarbij onze doelgroep zich verder kan ontwikkelen en elkaar kan helpen en versterken. Het project beoogt tevens het ontdekken van wat de leefomgeving van de doelgroep aan culturele initiatieven kan brengen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het VSBFonds.

Doe mee!
Heb je ook zin om andere vrouwen te helpen? Meld je dan nu aan via coordinator@sive.nl. Deelnemen aan het project van 11 weken kost 20 euro per deelnemer.