Afbeelding
Foto:

Column RP Advocatuur: Zó klantvriendelijk

ENSCHEDE - Bestellen via internet is meer en meer gemeengoed geworden. Alle Covid-problemen hebben dat allemaal nog eens versterkt. We zijn massaal aan het internetkopen geslagen. Snel en gemakkelijk. Zelfs terugsturen van de bestelling wordt steeds gemakkelijker gemaakt.

En klantvriendelijk is het ook; misschien wel te klantvriendelijk. Je wordt vaak van het hele bestel- en verzendtraject op de hoogte gehouden. Het winkelmandje is gevuld en dan begint het: “Nog een laatste stap voor bestelling met nummer….”. Oké, met één klik betalen dan maar. Vervolgens komen daar, in willekeurige volgorde, voorbij: “Bedankt voor je bestelling bij...”. “Uw betaling was succesvol”. “Huidige status: in bestelling…”. “Goed nieuws voor uw bestelling” en gelukkig: “Je order wordt verzonden” direct gevolgd door: “Jouw verzendbewijs met code…”.Tussendoor nog, want je had je bedacht: “Orderupdate: wij hebben de bestelling voor je aangepast”. Je voelt je bijna schuldig, zoveel werk wordt er verzet. Zo klantvriendelijk! Maar het kan – nee, het moet – nog beter. Je spullen zijn nauwelijks binnen of daar gaan we: het digitale reviewbombardement. “Bent u tevreden met uw bestelling met nummer…?”. “Hoe was je ervaring met…”. “... wacht op uw beoordeling”. “Wij ontvangen graag uw feedback”.” Uw mening telt”. “Beoordeel jouw laatste aankoop bij…” en “Hallo, hoe doen we het?”. Ik begrijp het allemaal hoor, alles voor de klant, de zaak en natuurlijk de vindbaarheid op Google. Maar toen kwam deze: “Antwoord nu!” “Vandaag ben je uitgekozen om deel te nemen aan deze enquête. Het kost je maar een minuutje en je krijgt een prachtige prijs.” Gelukkig…. SPAM!

RP Advocatuur
Corina van Assen is mede-eigenaar van RP Advocatuur in Enschede en schrijft voor de Hart-krant een maandelijkse column. Zij behandelt zaken op het gebied van arbeidsrecht, contractenrecht en letselschade. Kijk ook op de website: www.rpadvocatuur.nl