UT-campus beiaardiers geven concert

ENSCHEDE - Op zondag 13 december kun je vanaf 14.00 uur luisteren naar 49 klokken in kerststemming. Zeven UT-studenten en alumni zijn in september 2020 gestart met beiaardlessen. Met dit kerstconcert zullen zij voor het eerst in het openbaar van zich laten horen.

De klokken klinken op zijn mooist op het carillonveld. Kom luisteren terwijl je door het park wandelt, maar houd je aan de corona-richtlijnen. Lukt het niet om er bij te zijn op 13 december? Op 16 december vanaf 19.00 uur is er een reprise op het StadsCarillon van Enschede op de Oude Markt. De Campus Beiaard Kring telt inmiddels 10 leden. Medewerkers, alumni en studenten kunnen les krijgen van de stadsbeiaardiers van Oldenzaal en Enschede - Hylke Banning en Esther Schopman. Zij zijn wekelijks te vinden boven in de CampusBeiaard-toren in het park tussen Bestuursgebouw en Vrijhof, op woensdagavond en op vrijdagmiddag.

Programma
Vele klassiekers passeren de revue tijdens dit bijzondere kerstconcert. Onder meer Silver Bells, Deck the Halls, O Christmas Tree, Last Christmas, Let it Snow, Gloria in Excelsis Deo en uiteraard: It's beginning to look a lot like christmas. De beiaardiers voor dit concert zijn Esther Schopman, Peter van der Wal, Douwe Hut, Gerrit Baas, Willem Jaap Zwart, Hylke Banning, Maarten Thoonen en Johan Verzijden.