Afbeelding
Foto:

Grenslandconferentie 2021 in Enschede

ENSCHEDE - De derde editie van de grenslandconferentie vindt plaats op 30 september 2021 in Enschede. Dat werd vorige week woensdag bekend gemaakt in Duisburg tijdens de tweede editie van de Grenslandconferentie.

Enschede en de omliggende EUREGIO vormen het meest noordelijke deel van het grensgebied met Noordrijn-Westfalen. Rode draad in de grenslandconferenties is de samenwerkingsagenda tussen Noordrijn-Westfalen en Nederland. Enschede vormt ook het zuidelijkste deel van de grensregio met Nedersaksen en is daarmee goed in staat om verbanden te leggen tussen de samenwerkingsagenda's met beide Duitse Bundesländer.

Belangrijke thema's
Locoburgemeester van Enschede, Niels van den Berg: "op onze Duitslandagenda staan belangrijke thema's als economie, arbeidsmarkt, onderwijs, bereikbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en toerisme. We hebben dus veel te winnen bij goede kennisdeling en samenwerking. We kijken ernaar uit om de conferentie in 2021 in Enschede te organiseren!” De conferentie vindt jaarlijks plaats voor een brede groep geïnteresseerden die betrokken is bij de samenwerking tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen. Volgend jaar in Enschede valt deze middenin de jaarlijkse ‘Tolle Woche': een week vol met activiteiten die de grensoverschrijdende samenwerking zichtbaar maakt.